Mezinárodní stěhování má svoje pravidla


Plánujete stěhování do ciziny https://www.zahranicnistehovani.cz/ za hranice republiky a poptáváte za tímto účelem stěhovací firmu, která provede akci na jeden zátah? Zpravidla se to provádí pomocí kamionů s návěsem o hmotnosti vozidel nad 3,5 tuny, a to přináší v průběhu přepravy jistá omezení. Především jste vázáni na dálniční provoz, který je povolen pouze v některé dny a hodiny v týdnu, a dle tohoto klíče se pak také odvíjí další plán.

stěhování do ciziny

Datum stěhování – v první řadě si musíte zjistit, jaké podmínky silničního provozu vyžadují všechny země, kudy stěhovací vozy budou projíždět. Takže například, jestliže se stěhujete do Španělska, budete muset prostudovat místní poměry na silnicích v Německu, ve Francii i ve Španělsku, případně dle lokality a trasy také v Rakousku či ve Švýcarsku nebo v Itálii. Na většině evropských dálnic je zakázán provoz těžkých vozidel nad 3,5 tuny v neděli a ve svátky a někde také v sobotu nebo v pátek ve večerních hodinách.

jízda po dálnici

Stěhování poptávejte včas – kdo se stěhuje do zahraničí, měl by s poptávkou po stěhování přicházet s velkým předstihem, tedy alespoň čtyři až šest týdnů předem. Stěhování do zahraničí vyžaduje i řadu administrativních kroků a kromě balení věcí a dalších přípravných prací vám to zabere mnoho času. Rozhodně není dobrý nápad stěhovat se na poslední chvíli, ale pokud to některé kritické životní situace vyžadují, i toto lze řešit, sice s obtížemi, ale řešitelné to je.

Pečlivé třídění stěhovaných předmětů – je zcela zbytečné stěhovat za hranice republiky věci, které pak na místě vyhodíte do popelnice. Proveďte třídění předmětů již tady, abyste nemuseli zbytečně zatěžovat ani sebe, ani stěhovací firmu balením a přenášením něčeho nepotřebného. Vytříděné předměty, které nepotřebujete, odveze stěhovací firma ještě před cestou do zahraničí na sběrná stanoviště velkoobjemového či dokonce nebezpečného odpadu.